, , ,

Flagship Store Primark in Rotterdam Coolsingel opening 2018

flagshipstore primark rotterdam coolsingleFlagshipstore Primark Rotterdam – als alles precies volgens plan verloopt gaat de verbouwing van het voormalige ABN Amro-pand aan de Coolsingel volgend jaar van start. Het grote imperium moet dan in 2018 klaar zijn. De grootste kledingketen Primark opent daar een zogenaamde flagshipstore.

Lees ook: Wat is en Flagship store?

Het ontwerp van het ‘nieuwe’ gebouw is afkomstig van architect Rem Koolhaas. Het aller eerste ontwerp, was een gigantische kubus, is wel van tafel. Er komt nu een meer bescheiden variant waarbij de Primark beter tot zijn recht komt, aldus Multi Vastgoed. Het doel blijft wel om van deze nu stille plek een levendig deel van het centrum te maken.

De winkel van Primark krijgt een oppervlakte van ruim 12.000 vierkante meter. Daarnaast komt Donner boekhandel ook in het gebouw te zitten met een oppervlakte van 3.900 vierkante meter. Verder komen er 103 appartementen in de woontoren.

Primark vestigingen Rotterdam

Naast dat er een grote Primark Flagship store komt in Rotterdam heeft Primark hier ook al 2 vestigingen namelijk:

Zeker de moeite waard om even te gaan shoppen bij de Primark winkels in Rotterdam.

Wat is een Flagship Store?

Flagshipstore betekent in het Nederlands ‘vlaggenschip’. Een grote winkel, meestal gewijd aan een merk of product, in dit geval dus de Primark. In deze winkel wordt bijvoorbeeld extra aandacht gegeven aan het merk of product door bijvoorbeeld speciale reclameacties, muziek, video’s en de ontwikkeling van afgeleide producten en diensten bij dit merk of product, met als doel de klanten dit merk of product als een belevenis of ‘way of life’ te laten ervaren. Zie een flagship store als een soort van beleveniswinkel.

Lees ook: Flagship store Primark Madrid