,

Koopzondag Primark Zwolle is maar één keer per maand

De interieurverzorgster Yvonne van de zaak Drancken Speijslokaal De Vier Jaargetijden is net klaar met schoonmaken. Na het schoonmaken ziet ze weer eens een plukje mensen die aan de deur van Primark Zwolle rammelen. “Inmiddels heb ik zeker al veertig mensen gezien die dachten dat Koopzondag Primark Zwolle was.”

Yvonne loopt naar de overkant van het terras en zegt tegen de mensen dat de Primark vandaag niet opengaat op een vriendelijke toon. Vaak is het ook nog dat deze mensen dan boos worden als ik dit aan ze vertel. De mensen zeggen dan: ‘De website geeft aan dat de Primark wel geopend is’.

Maar één keer per maand Koopzondag Primark Zwolle

Er staan drie vrouwen verderop die elkaar beteuterd aankijken. Deze vrouwen komen uit Hoogeveen en willen gezellig een dag gaan shoppen in Zwolle. Bij Hoogeveen zijn alleen maar christelijke dorpen waar je daarom niet op een zondag lekker kan gaan shoppen. Aangekomen in Zwolle werden de vrouwen snel teleurgesteld, omdat alles gesloten is wat ze totaal niet hadden verwacht. Er wordt ook nergens aangegeven dat Primark Zwolle op deze dag niet opengaat.

Uiteindelijk hebben de drie vrouwen ervoor gekozen om terug te gaan naar de auto en naar een andere stad te gaan rijden, bijvoorbeeld naar Almere of Apeldoorn. De vrouwen hebben aangegeven dat ze nooit meer naar Zwolle gaan om te shoppen, ze vinden dit pure misleiding.

Yvonne vertelt dat het vorige week ook de hele tijd zo was. Ze vindt het eigenlijk heel bizar dat in heel Nederland alles open is behalve Zwolle. Het is blijkbaar nog geen 2017 in Zwolle. Het lijkt er toch op dat Zwolle een regionale functie wil hebben? En het is ook wel vreemd dat Primark Zwolle dit niet op hun eigen officiële website vermelden. Het is namelijk heel sneu en vervelend voor de mensen die een eind moeten reizen om naar Zwolle te gaan en vervolgens voor een dichte deur te staan.

Primark Zwolle heeft inmiddels de juiste openingstijden op de website vermeld. Daar wordt ook aangegeven dat de winkel op zondag gesloten is. Hierbij nog even de juiste openingstijden op een rijtje:

  • Zondag*: GESLOTEN
  • Maandag: 11:00 – 19:00 uur
  • Dinsdag: 9:00 – 19:00 uur
  • Woensdag: 9:00 – 19:00 uur
  • Donderdag: 9:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag: 9:00 – 19:00 uur
  • Zaterdag: 9:00 – 18:00 uur

(* elke eerste zondag van de maand open van 12:00 – 17:00)