,

Primark Boston (grootste Primark wereldwijd)

primark winkel bostonEindelijk is het dan zover: Primark Boston, de eerste Primark in Amerika. Bij de opening van Primark in Boston stonden duizenden mensen in de rij om kleding te scoren bij de Ierse prijsvechter die op het moment van schrijven ruim 300 winkels wereldwijd telt. Zo ook in Nederland met 12 vestigingen, daarnaast wordt er hard gewerkt aan nieuwe winkels. Zo wil de Primark ruim 25 vestigingen in Nederland openen.

primark winkel amerika

Met deze eerste Amerikaanse Primark winkel willen ze de concurrentie aangaan met een andere Europese kledingverkoper H&M maar ook met grote andere Amerikaanse kledingwinkels.

John Bason van de Primark top zei vorige week in The Guardian dat het bedrijf nog veel moet leren in de Verenigde Staten.

Maar ik denk dat we al een aardig idee hebben van welke mode en stijl hier werkt. Een aantal dingen zullen we pas leren als we open zijn.

Primark heeft zelfs een aantal producten speciaal voor de Amerikaanse klanten laten maken, verder worden er dezelfde kleding verkocht als in Europese filialen.

Waarom Primark Boston

impressie primark kledingwinkel boston amerika
Volgens Primark is Boston een mooie stad om te beginnen: er wonen veel studenten en vergeet niet dat Boston vroeger een populaire bestemming voor Ierse immigranten was, vergeet niet dat Primark Ierse wortels heeft. Na deze winkel moeten er nog zeven andere Amerikaanse Primark vestigingen volgen waaronder in New York en Philadelphia.

Primark Boston – Grootste Primark winkel wereldwijd

foto Primark boston amerika
Primark Boston is ruim 20.000 vierkante meter groot. Dat is op dit moment de grootste Primark van de wereld. Als je je bedenkt dat de Primark in Amsterdam ruim 8800 vierkante meter groot is.

3 Comments