Kan ik online kleding kopen bij de Primark webshop? Dat is de meest gestelde vraag op deze website. In dit artikel zullen we alles zo goed mogelijk uitleggen over eventuele Primark online shop in Nederland.

primark app

Op het moment van schrijven heeft Primark nog geen online shop voor de vele Primark shoppers die dit allemaal graag zouden willen.

Velen zouden hier baat bij hebben en ook wij van Primark online shop nieuws hopen dat dit in de toekomst snel gaat gebeuren, maar zover is het nog niet. Inmiddels zijn er 13 winkels, maar nog geen echte online shop dus voor de grote modeketen.

Wel wordt er volop getest met diverse kledingwebshops in Nederland. Het zou namelijk geweldig zijn als je bij de online shop je favoriete Primark kleding kunt kopen zonder dat je er elke keer langs moet gaan. Dit is vooral handig wanneer je geen tijd hebt. Tot die tijd moeten we dan nog maar wachten en andere leuke kledingwinkels bezoeken in Nederland of over de grens, bijvoorbeeld in Duitsland of Belgie.

Primark online shop testen

De online verkoop van kleding, schoenen, accessoires en andere hippe en trendy kleding items blijft maar stijgen. Echter heeft Primark nog geen eigen online shop, ze geven als reden op dat het te duur is en hun businessmodel zo niet werkt. Primark is modebewuste kleding kopen voor goede prijs.

Wel heeft Primark online stappen gezet in samenwerking met ASOS. Via de kleding webshop van Asos konden mensen een tijdje verschillende Primark items kopen. Volgens bronnen zijn er via Marketplace Asos nog wel Primark merken te koop.

Voordeel Primark Shop online

Primark heeft een uitgekiende strategie waardoor ze zo voordelig voor de dag kunnen komen. De collecties worden op grote schaal ingekocht, er wordt geïnvesteerd in hoogwaardige logistiek en er wordt genoegen genomen met beperkte marges. Tevens maakt Primark geen reclame, maar maakt het gebruik van mond tot mond reclame. Hiermee bespaart Primark op dure reclamecampagnes.

Online shoppen staat bekend om het voordeel dat meestal wordt geboden qua prijzen.De verwachting is echter dat Primark via een toekomstige webwinkel niet nog lagere prijzen zal vragen. Primark zal vermoedelijk de normale winkelprijzen hanteren.

Toekomstige ontwikkelingen Primark Online Shop

Momenteel heeft Primark zelf dus geen eigen webshop. Het moge duidelijk zijn dat Primark wel de online markt aan het verkennen is getuige de proef met Asos. Primark heeft aangegeven dat de toekomstplannen momenteel nog ongewis zijn, maar dat de proef met Asos veel inzichten heeft gegeven. De verwachting is dat Primark in de (nabije) toekomst een eigen webshop zal starten. Wanneer hierover meer nieuws is zal je dat hier kunnen lezen.

Tot slot willen we toch kwijt dat Primark zeker niet stil zit en er hard wordt gewerkt aan nieuwe winkels, waardoor de kans groter is dat er dicht bij jou in de buurt ééntje komt. Zo hoef je niet altijd het hele land over te reizen om een filiaal te bezoeken, misschien hoef je dat al niet 🙂

Wanneer je zelf informatie hebt over de online aspiraties van Primark kan je dat hieronder aangeven middels het reactieformulier. En tot die tijd is de enige optie om gewoon een Primark winkel te bezoeken of hier het laatste nieuws te volgen over een Primark Webshop