, , ,

Primark Tilburg kiest voor nieuwbouw locatie

Primark kiest in Tilburg voor een nieuwbouw locatie aan het stadskantoor 3 in Tilburg. Dat heeft de hoogste baas van Primark vrijdag bekend gemaakt aan zowel de gemeente Tilburg als aan ontwikkelaar Warenhuis CV laten weten.

Primark Tilburg nieuwbouw

“Hiermee vallen alle puzzelstukjes van de grote puzzel op zijn plaats”

Zegt een opgeluchte wethouder Erik de Ridder van CDA, Binnenstad Tilburg. De kledingwinkel uit Ierland had de laatste maanden ook een oog laten vallen op Breda, maar ging toch voor Primark Tilburg. Dit komt omdat vastgoedpartijen hebben toegezegd juridische procedures tegen de komst van Primark in Tilburg in te trekken. Dat is ook direct de reden dat de kogel door de kerk is.

Primark Tilburg

De komst van Primark was een belangrijk onderdeel van het plan dat De Ridder de laatste weken onder hoge druk heeft gemaakt in samenwerking met Wereldhave, een beursgenoteerde onderneming die eigenaar is van het winkelgebied Pieter Vreedeplein en de Emmapassage in Tilburg

De vastgoedmakelaar Wereldhave wil graag investeren in een hagelnieuwe winkelstraat tussen Emmapassage en Pieter Vreedeplein en is zelfs bereid een kleine winkel onder het stadskantoor 1 te kopen of huren. Burgermeester en Wethouder trekken ruim veertien miljoen euro uit om deze verbinding groen en aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek.

De gemeenteraad wordt geïnformeerd over de ontwikkelingen geïnformeerd. Er is ook uitgebreid aandacht besteed voor de komst van de Primark in het bekende Brabants Dagblad.

Openingstijden

Wat de openingstijden van Primark Tilburg zullen worden is nog niet bekend. Dit zullen ze pas een paar dagen voor de openingsdatum bekend maken. De vermoedelijk openingstijden zijn als volgt:

 • Maandag: 13:00 – 18:00 uur
 • Dinsdag: 9:00 – 18:00 uur
 • Woensdag: 9:00 – 18:00 uur
 • Donderdag: 9:00 – 21:00 uur (koopavond)
 • Vrijdag: 9:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag: 9:00 – 17:00 uur
 • Zondag: 12:00 – 17:00 uur

Bereikbaarheid

Omdat Primark Tilburg straks in het centrum van de stad wordt gehuisvest kan je de kledingwinkel prima bezoeken wanneer je met de trein reist. Je loopt in een paar honderd meter van treinstation Tilburg naar de Stadhuisstraat waar de winkel is gevestigd.

Ook parkeren is geen probleem in Tilburg, je wordt namelijk aan de hand van een parkeerroute geleid langs maar liefst acht parkeergarages. De borden geven aan of er nog vrije plaatsen zijn in de parkeergarage. Dichtbijgelegen parkeergarages zijn de Emmapassage (Paleisring 27-29) en Koningsplein (Piusstraat 1).

Werken bij Primark Tilburg

Primark Tilburg wordt een grote winkel en zal daardoor veel nieuwe personeelsleden nodig hebben, waaronder een groot deel parttimers. Andere Primark filialen hebben al snel enkele honderden personeelsleden in dienst dus voor werkzoekenden in Tilburg betekent de komst van Primark een mooie kans. De vacatures worden geopenbaard vanaf ongeveer een half jaar voor de openingsdatum. Meer informatie over wat werken bij Primark inhoudt kun je teruglezen in het artikel Werken bij Primark.

4 Comments

 1. Top dat Primark in Tilburg komt maar waar kan ik solliciteren voor de Primark in Tilburg? Komen er ook nog vacatures openbaar te staan?

  Groetjes,
  Kelly

  • Hallo Kelly, je kunt via de website solliciteren bij Primark. Hieronder nog een video handleiding, wellicht kan het je verder helpen.

 2. Super gaaf, eindelijk is het dan zover!!

  Waar kan ik solliciteren voor Primark Tilburg? Of zijn er nog geen vacatures beschikbaar voor de Primark in Tilburg?

  Groetjes, Marliek