,

Primark Utrecht in Hoog Catharijne?

Goed nieuws voor mensen uit Utrecht en omgeving. Primark zou zich graag willen vestigen in het V&D gebouw in Hoog Catharijne in Utrecht. De goedkope kledingwinkel is in gesprek met pandeigenaar IEF Capital. Dat zegt Nechemja de Bruijn namens IEF Capital aan het Algemeen Dagblad.

Stelling: Wel of niet een Primark in Utrecht bij winkelcentrum Hoog Catharijne?

Eventuele plek voor Primark Utrecht - Hoog Catharijne
Eventuele plek voor Primark Utrecht – Hoog Catharijne

Primark Utrecht eerste keuze? Nee, Primark is niet de enige gegadigde voor het ruim 30.000 vierkante meter tellende winkelpand. De V&D in Utrecht aan Hoog Catharijne werd half februari gesloten, nadat de winkel V&D failliet was verklaard en duidelijk werd dat er geen doorstart zou komen.

Er liggen nog heel veel goederen in de winkel, er staan overal nog rekken met kleding. Dit moet volgens De Bruijn medio april leeg zijn, want dan loopt het officiële huurcontract van V&D bij IEF Capital af.

Sportketen Decathlon, die al een deel van het V&D-pand in Den Haag heeft gehuurd, zou niet tot een van de gegadigden behoren. Dat komt omdat Decathlon nog aan het onderhandelen is met de gemeente Nieuwegein over een winkel op bedrijventerrein De Leisbosch.

Nieuwe eigenaar wordt Primark Utrecht?

Wie de nieuwe eigenaar ook zal worden, het is duidelijk dat het pand er heel anders uit komt te zien. “We gaan het onder handen nemen,” zegt De Bruijn in de krant. Het pand heeft nu nog meerdere verdiepingen en zal vermoedelijk verbouwd en gesplitst worden.

Primark aasde een jaar geleden ook al op het pand van V&D in Hoog Catharijne. Nog voor V&D failliet was waren er onderhandelingen om de helft van het pand te huren, maar het is nooit gerealiseerd. Wellicht komt daar nu verandering in..

Stelling: Waarom moet er wel of niet een Primark Utrecht komen?

23 Comments

 1. V&D Middelburg staat ook leeg .Perfecte locatie goede verbinding met rest van de Zeeland .

  Bo

 2. In Middelburg staat ook V&D leeg ,midden in de centrum vlak bij station.In ZEELAND is geen primark. Als oma van twee kleine kinderen doe ik inkopen bij Primark Zaandam neem ik dat weekend me wordt aangepast,een gaat dat weer (wat niet past ) terug naar Zaandam.

  Dus ik begrijp dat niet waarom komt niet ook filiaal ook in Zeeland.

 3. dat is het beste wat je kan doen utrecht of den bosch dat zou echt top zijn en een winst maker

 4. Uiteraard gun ik ieder een een Primark in Utrecht
  maar denkt Primark ook eens aan het zuiden Venlo is nog altijd de enigste wel een beetje ver op en af 170 km voor mij omgeving Sittard

 5. Alsjeblieft realiseer een Primark in Utrecht nu moet ik steeds met haar mee naar Almere of Zoetermeer…en anders kan ze lekker zelf..
  Denk ook eens aan alle mannen die verplicht mee moeten winkelen. ????

 6. Jaaah, heel graag edn Primark in Utrecht! Een prachtige aanvulling voor het gemis van V&D.

 7. natuurlijk moet er een Primarkt komen er zijn genoeg mensen die maar een laag budget hebben

  • Geen Primark Utrecht!

   Omdat het de stad Utrecht verpest, zo als Michiel ook zegt, liever goede en mooie winkels dan een goedkope kledingwinkel waar alleen tieners welkom zijn.

   En dan nog helemaal niet gesproken over kinderarbeid, waar de kleding gemaakt wordt tegen lage lonen prijzen.

 8. Aub geen Primark!! Zal mij en vele andere echt pijn doen, zo’n goedkope budgetwinkel in onze stad past niet.

  Er is genoeg te shoppen in Utrecht, als mensen echt naar de Primark willen gaan ze maar Den Haag.

  GEEN PRIMARK UTRECHT!!

 9. Uiteraard moet er een Primark in Utrecht komen, ik had al gedacht dat het al veel eerder zou gebeuren. Snap ook echt niet waarom die kledingwinkel zo lang wacht..

  Of ligt dit aan de gemeente Utrecht?