,

Primark Webshop

primark webwinkel online

Primark webshop online in Nederland?
Hoewel de Primark op het gebied van mode één van de meest vooraanstaande winkels van het moment is, heeft de gigantische Engelse winkelketen er tot op heden voor gekozen om nog geen eigen webwinkel te handhaven. De reden hierachter is echter niet zo verrassend. Veel winkels, ook de grote en bekende merken, blijken de laatste jaren failliet te kunnen gaan door hun eigen webshops. Dit houdt de mensen namelijk thuis, in plaats van dat zij naar de daadwerkelijke vestigingen komen. Dit betekent automatisch dat er minder handen nodig zijn in de winkels om alle werkzaamheden te verrichten.

Aan de andere kant kunnen mensen vervolgens net zo snel en net zo makkelijk de gewenste items thuis bestellen, wat wel degelijk arbeid met zich meebrengt. Wanneer mensen thuis kleding bestellen moet deze namelijk wel worden ingepakt en verzonden. Bovendien kunnen de items die niet goed passen vaak gratis geretourneerd worden, wat ook weer kosten met zich meebrengt.

Primark Webshop online (nog) niet nodig

De Primark heeft ‘gelukkig’ tot op dit moment nog geen eigen webwinkel nodig. Mensen kunnen namelijk al wel door de online catalogus bladeren, zodat ze precies weten wat er verkrijgbaar is, maar rijden vervolgens nog wel net zo lief even naar een van de vele filialen die Nederland rijk is. Op dit moment publiceert de Primark ongeveer 70% van haar collectie op internet. Tegenwoordig is er voor bijna een iedereen wel een Primark in de buurt.

Proef met kleding kopen via Primark webshop

Het was gedurende langere tijd wel mogelijk om kleding van de Primark te kopen via de online modegigant Asos. Deze winkel regelde alles voor de Primark, wat betreft de werkzaamheden die komen kijken bij een online winkel. Dit was een goede test om te zien hoe een eventuele webshop voor de Primark zou lopen. Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer de Primark dan toch eindelijk met een eigen webshop op de markt zal komen, maar de kledingketen laat weten dat dit in de nabije toekomst nog niet op de planning staat.

One Comment

  1. Klopt het dat Primark misschien een online shop krijgt? Ik heb namelijk laatst hier over wat gelezen.