,

Wanneer heeft Primark sale?

Wil je nog goedkoper shoppen bij Primark? Dan moet je gaan winkelen tijdens de Primark zomer- en winter sale. In deze periodes vinden er namelijk uitverkoopdagen plaats. Ook al zijn de prijzen van Primark al zéér aantrekkelijk, in deze periode dalende prijzen tijdens de Primark sale nog eens een stuk.

primark sale datums nederland

Wil je weten wanneer de sales dagen bij Primark plaatsvinden en hoe groot de kortingen zijn met de winter- en zomer sale weken? Lees dan verder en ontdek alles over outlet, sale en aanbiedingen.

Wanneer sale bij Primark

De periodes dat kleding, accessoires, schoenen en andere items met hoge kortingen (soms tot wel 80 procent) worden verkocht vindt plaats wanneer het betreffende modeseizoen al geruime tijd bezig is.

Periode winter sale

De wintersale vindt ongeveer plaats in de maanden december en januari.

Periode zomer sale

De zomersale vindt plaats in de maanden juni en juli.

Mid season sale

Ook zijn er nog de mid season sales die in de periode tussen de zomer- en wintersale zijn gepland.

De reden van bovenstaande sale periodes is doordat Primark en andere kledingwinkels op dat moment weer nieuwe collecties in de winkel krijgen. Om ruimte te creëren moet de oude collectie versneld worden verkocht en dit doen winkeleigenaren door sales weken in te plannen, zo ook bij de Primark.

Voor- en nadelen sale

Kleren in de uitverkoop weken en soms wel maanden hebben altijd voordelen en nadelen. Hieronder hebben we een groot voordeel en nadeel opgeschreven als je gaat winkelen in de uitverkoopdagen. Hier kun je dus rekening mee houden als je gaat budget shoppen.


voordeel
Een voordeel van shoppen in de uitverkoop is dat je heel veel kleding kunt kopen voor relatief vrij weinig geld. Soms kunnen de kortingspercentages wel oplopen tot tachtig procent.

Let wel op, tien keer acht euro is ook 80 euro. We willen je niet tegenhouden maar er op wijzen dat veel kleintjes bij elkaar ook aardig kan oplopen tot hoog bedrag.


nadelen
Voordelen hebben ook vaak nadelen zo ook bij de Primark sale dagen. Het grootste nadeel van winkelen met de uitverkoopdagen is dat lang niet alle maten meer beschikbaar zijn. Een andere nadeel is dat de kleuren die je eventueel graag zou willen hebben, vaak al uitverkocht zijn.

Maar wacht! We willen jou de nummer #1 shopping tip meegeven voor als je gaat winkelen in de sale:

Primark sale tip nummer #1

Wil je echt goedkoop shoppen en ook nog de meeste keuze hebben? De meest belangrijkste tip die we jou mee willen geven voor de Primark uitverkoop weken is dat je er op tijd bij moet zijn.

Vraag gerust aan werknemers van de Primark wanneer de zomersale, wintersale en mid season sale gaat beginnen, vraag eventueel ook naar exacte datums (dit zal hoogstwaarschijnlijk bij alle vestigingen het zelfde zijn). Deze datums kun je dan in je agenda zetten en op deze manier heb je negen van de tien keer de meeste keuze.

Mocht je nog vragen hebben over de datums van Primark uitverkoop 2016, laat dan gerust een reactie achter en wij helpen je zo goed mogelijk.